دانلود پایان نامه در رابطه با : بررسی فرایند هضم نشاسته های طبیعی و اصلاح شده گندم ... | ... | |
۱۱/۰±۰۱/۰
۹۴/۰-±۰۱/۰
فسفریله
۸
۲۲۴±۷/۲
۴/۴۸±۸/۰
۴/۳۶±۶/۰
۲۲/۰±۰۱/۰
۸۸/۰-±۰۱/۰
۱۲
۲۲۶±۹/۰
۱۲۲±۳/۱
۸/۴۰±۴/۰
۵۴/۰±۰۱/۰
۸۵/۰-±۰۱/۰
تمام نمونه های ژل مورد مطالعه رفتار جریان وابسته به تنش برشی را از خود نشان دادند و میزان ویسکوزیته دینامیک کمپلکس (*η) با افزایش فرکانس به صورت خطی (در مقیاس لگاریتمی دوگانه) کاهش یافت (شکل های ۴-۲۴ و ۴-۲۵). بنابراین می توان نتیجه گرفت که نمونه های ژل نشاسته ها دارای رفتار غیرنیوتونی تضعیف شونده با برش بودند. این نتایج با نتایج بیان شده در بررسی رفتار جریان برشی پایای نمونه ها مطابقت داشت. نتایج مشابهی در این زمینه در مورد سایر محلول های هیدروکلوئیدی گزارش شده است (چانگ و همکاران، ۲۰۰۱؛ کورس و همکاران، ۲۰۰۴؛ کیم و یو، ۲۰۰۶). با افزایش غلظت میزان این پارامتر برای نمونه های نشاسته ی طبیعی، فسفریله و هیدروکسی پروپیله به ترتیب ۹۷/۱۴۴، ۰۹/۱۲ و ۲۴/۳۲۲ درصد افزایش یافت، که نشان داد نشاسته هیدروکسی پروپیله بیشترین افزایش را داشته است. این تغییر ناگهانی در ویسکوزیته کمپلکس نشاسته هیدروکسی پروپیله با افزایش غلظت با نتایج بدست آمده در مورد ویسکوزیته برشی آن در تطابق کامل بود. نتایج بدست آمده نشان داد که نشاسته های مورد مطالعه پتانسیل خوبی برای کاربرد به عنوان تغلیظ کننده و پایدارکننده در سیستم های غذایی دارند. شکل ۴-۲۴٫ اثر فرکانس بر ویسکوزیته کمپلکس نمونه های ژل نشاسته (غلظت ۸ درصد، دما ۲۵ درجه سانتیگراد).
شکل ۴-۲۵٫ اثر فرکانس بر ویسکوزیته کمپلکس نمونه های ژل نشاسته (غلظت ۱۲ درصد، دما ۲۵ درجه سانتیگراد).از نقطه نظر ساختار، در مورد ژل های حقیقی نمودار لگاریتم G′ در مقابل لگاریتم سرعت زاویه ای (ω) دارای شیب صفر است، در حالی که در مورد ژل های ضعیف و دیسپرسیون های بسیار غلیظ این نمودار دارای شیب مثبت بوده و G′ دارای مقدار بالاتری نسبت به G″ دارد (کلارک و رز-مورفی، ۱۹۸۷؛ رز-مورفی، ۱۹۸۴). بر اساس تئوری دینامیک پلیمر ها، برای سیالات مایع-مانند وابستگی به فرکانس مقادیر G′ رابطه ای قانون توانی را نشان می دهد (فری، ۱۹۸۰). بنابراین پارامتر های قانون توان استفاده شده برای مدل سازی وابستگی به فرکانس G′ بر اساس معادله ۴-۱ ارزیابی شد:
نوع نشاسته
غلظت (٪)
G′=k′ (ω)a
k′(Pa)
a
R2
طبیعی
۸
[دوشنبه 1400-08-10] [ 01:54:00 ق.ظ ]
لینک ثابت
|